Kino maale

Filmifestival Kino maale

Pressiteade

  1. oktoober 2017

 

TÄNA algav ja esmakordselt toimuv  filmifestival Kino maale teeb kummarduse Nukufilmi loomingule

 

Priit Pärna Animafilmifestivalist välja kasvanud filmifestival Kino maale toob alates 09. oktoobrist vaatajateni kolm värviküllast nädalat, keskendudes  animatsioonile ja eeskätt Nukufilmi loomingule läbi kuue aastakümne.

 

“Eelmiste aastate kogemus näitas, et Priit Pärna Animafilmifestivali alafestivali Kino maale saatis suur edu ning soe vastuvõtt. Sellest innustatuna leidsime, et on aeg korraldada uus filmifestival, mis oleks suunatud kultuuri- ja haridusasutustele Eesti maapiirkondades,” kommenteeris uue festivali sündi peakorraldaja Indrek Jurtðenko.

 

Kino maale filmifestivaliga saavad kaasa lüüa kultuuri- ja haridusasutused üle Eesti, näidates 9.–29. oktoobrini festivali erinevaid programme. Tänaseks on Jurtðenko sõnul näitamiskohana filmid näitamiseks valinud ligi 80 raamatukogu, kultuuri- ja rahvamaja ning kooli ja lasteaia, mis ületab kõik ootused mitmekordselt, kokku on festivali filmide näitamiskohti üle 100.

 

“See on ilusaks sümboolseks kingituseks nii laste ja noorte kultuuriaastale kui ka Eesti Vabariigile 100. sünnipäevaks,” lisas Jurtðenko rõõmustades.

 

Filmifestivali Kino maale fookus on tänavu animatsiooniþanril ning suuresti Nukufilmi 60. sünnipäeval. Nii ongi vanim animatsioon 1957. ning värskeim 2017. aastast.

 

“Koostöös Nukufilmiga oleme kokku pannud nostalgiahõngulise koondprogrammi, kus väikestel animasõpradel on avastamisrõõmu ning suurtel äratundmisrõõmu. Kaks programmi on pühendatud ka tänavustele juubilaridele – animaator Mati Kütt tähistab 70. ning reþissöör Hardi Volmer 60. sünnipäeva,” märkis Jurtðenko.

 

Festivali kavas on kokku üheksa põhi- ja kolm eriprogrammi, animatsioonikoolitus ja -konkurss koolilastele ja noortele ning ajateenijatele.

 

“Festivali eriprogrammide näitamisega löövad taas kaasa pikaajalised animasõbrad Elron, Go Bus ja Eesti Kaitsevägi. Koostöös Nukufilmi Lastestuudioga jätkame oma olulisimat missiooni – noorte animaatorite koolitamist,” lisas Jurtðenko.

 

Rongianimatsioon toob festivali Elroni reisijateni suundadel Tallinn-Tartu, Tartu-Valga, Tallinn-Narva, Tallinn-Viljandi ning Bussianimatsioon jõuab animasõpradeni 15 Go Busi kaugliini bussis Tallinn-Pärnu, Tallinn-Haapsalu, Tallinn-Kuressaare, Tallinn-Kärdla, Tartu-Haapsalu, Tallinn-Rakvere suundadel . Militaaranimatsiooni filminäitamisega liitus ka 1. jalaväebrigaadi Sõdurikodu. Laste ja koolinoorte animatsioonikoolitused toimuvad 9.–11. oktoobrini Tapa Gümnaasiumis.

 

Kino maale jõuab tänavu peaaegu kõikidesse Eesti maakondadesse. Leia endale lähim kodune kinosaal ja meelepärased programmid siit: www.kinomaale.ee.  Ela festivali tegemistele kaasa ka Facebooki fännilehel www.facebook.com/kinomaale.

 

Festivali treiler: https://youtu.be/MQOLZhVFGRA

 

Filmifestival Kino maale loodi 2017. aastal Tapal. Tänavune festival kestab 9.–29. oktoobrini ning  kannab Euroopa festivalide ühenduse EFFE kvaliteedimärki. Tapa Vallavalitsus ja MTÜ Tapa Linna Arengu Selts korraldasid aastatel 2012–2016 ka Priit Pärna animafilmifestivali.

 

Filmifestivali Kino maale korraldavad Tapa Vallavalitsus ja MTÜ Tapa Linna Arengu Selts. Festivali korraldamist toetavad Pria toetusmeede Leader Eesti, Lääne-Viru Omavalitsuste Liit, Eesti Kultuurkapitali Lääne-Virumaa ekspertgrupp, Eesti Filmi Instituut, Päts OÜ ja pubi Tareke. Koostööpartneriteks on Nukufilm, MTÜ Nukufilmi Lastestuudio, Eesti Filmi Instituut ja Tallinnfilm, Tapa Kultuurikoda, Tapa Gümnaasium, Go Bus, Elron, Lansar Grupp OÜ, Kuma AS, ligi 80 tubli kultuuri- ja hariduseasutust üle terve Eesti jt.

 

Lisainfo:
Indrek Jurtðenko

Peakorraldaja

Filmifestival Kino maale

Tel: 5290785

e-post: indrek.jurtsenko@tapa.ee

www.kinomaale.ee