PROJEKT SAKSA KOOLIGA JÄTKUB

28. aprillil toimus meie 8.-10. klassi õpilastel projekti ,,Ettevalmistus tulevaseks tööeluks läbi rahvusvahelise koostöö“ raames taas videokohtumine Saksa Vogelsbergi kooli eakaaslastega.

Seekordse kokkusaamise eesmärgiks oli tutvustada oma äriideid. Silma jäi päris mitu andekat plaani, mõned neist valmisid saksa ja eesti õpilaste koostööna, mis jätsid eriti sümpaatse mulje. Esile tooksin Hanna Allikase ja Cara El-Hagge idee luua erinevate võimalustega loomapark, millesarnane eksisteerib juba Saksamaal. Tööd saaksid seal erivajadustega inimesed. Pargis oleks kliinik vigastatud metsloomadele ning seal toimuksid harivad õpitoad ning ekskursioonid kooliõpilastele ning ka täiskasvanutele. Väga tore idee! Jääb vaid loota, et kunagi suudavad noored oma mõtted ka ellu viia!

Esile tõsteti 9. klassi poiste, Joonatan Pajuvälja ja Ville Fohsi äriplaan, kuidas luua kinnisvarafirma. Noortel on selge vaade, kuidas oma tulevikku kindlustada.

Kohtumiseks olid valminud ka mitmekülgsed töökuulutused omaloodud firmadele ning äriideedele. Hääletuse tulemusena sai suurima tunnustuse Jürgen Pinta, Rute Marie Maddisoni, Ann-Mari Alfthani ja Helena-Liis Heliste koostöös valminud töökuulutus ning video „KlikKlak Majalõksud“ sissemurdmise vastu.

Kohtumise lõpetas meie ettevõtluse õpetaja Lenne Suigusaar väga õpetliku sõnavõtuga eduka tööintervjuu kriteeriumitest. Suur tänu talle heade nõuannete eest! Neid järgides on meie noortel kindlasti võimalus edukamalt elus läbi lüüa!

Seekordse ürituse korraldasid saksa kooli esindajad.

Väga suurt abi kõigi kohtumiste läbiviimisel osutas õp Astrid Rosengerg, tänu kellele said lahendatud kõik tehnilised probleemid. Aitäh!

Kõige suurem au ja kiitus aga õp Rene Kurmile ja kõikidele projektis osalenud õpilastele! Ei ole kerge leida jaksu lisaks koolitundidele veel pikalt arvutiekraani taga olla!

Ees ootab veel mitmeid ettevõtmisi ning rahvusvaheline projekt jätkub, vaatamata keerulisele olukorrale kogu maailmas.