10. klassi klassireis 12.-13. juunil

„Pane käed silme ette ja tuleta meelde! Sule kõrvad ja kuulata! On nagu kohiseks kuldne jõgi kauguses…” Fr. Tuglas.

Reisivideo leiate sellelt aadressilt: https://drive.google.com/…/16VNTiDEUu8uN8KOEBx…/view…Video autor: Elton Jets

12.-13. juunil reisis 10. klass klassijuhataja Astrid Rosenbergi, Friedebert Tuglase ja väikese Illimari lapsepõlvemaale. Tuletasime koos meelde, milline oli väikese Illimari maailm tolleaegses Ahja mõisas. Ja olgu teadmiseks, et raamatus „Väike Illimar” peategelane pole keegi muu kui Tuglas ise.

Külastasime Ahja raamatukogu ja Fr. Tuglase muuseumit, kus saime osa ka kunstniku Nerva graafikanäitusest „Üks päev on mu tähed suureks kasvanud”. Kunstiteadlane Jelena Sohrannova: „Nerva on muinasjutuvestja ning unistaja, kes oskab kuulata südame häält, et meeliköitvad mängud lõuendil muunduksid täiesti tõsisteks küsimusteks inimlikkuse ja õigluse kohta, kutsudes vaatajates esile hoolivust ja säästvat armastust kõige elava vastu. Taimede, loomade, inimese ja planeedi vastu…”

Järgmisel päeval nautisime täiel rinnal Lokko turismitalu korraldatud kanuumatka Ahja jõel, kus saime proovile panna klassi koostööoskused.Suur tänu giidile Külli Vardja, kanuumatka korraldajale Lokko turisimitalu Priit Trahvile, majutaja Anne Kangurile.