GÜMNASISTIDE ÕPPEKÄIK

12. novembril toimus 10, 11. ja 12. klassile õppekäik Arhitektuurimuuseumisse, et osaleda haridusprogrammis “Rotermanni saladused”. Õpilased analüüsisid Rotermanni kvartalis ehitiste vormi, funktsiooni, materjali ja seda ümbritsevat keskkonda ning muid avalikku ruumi puutuvaid küsimusi.  Väikestes rühmades saadud vaatlustulemusi ja mõtteid jagati kogu grupile, lisaks tutvuti Rotermanni soolalaos mitme huvitava näitustega.

Päeva teises pooles keskenduti Fotografiskas  maailmakuulsa fotograafi, Nick Brandti, näitusesse “See tühi maailm / Meile jääb vaid tolm”. Giidi selgitused autorist avasid suureformaadiliste fotode väga tõsist sisu, tehnikat ja lugusid. Noorte sõnul panid fotod mõtlema, milline on inimese mõju keskkonnale ja loomade, aga ka inimeste elupaikade kadumisele  ning olukorra tõsidusele.

Õppekäiku saatsid õpetajad M. Ristmäe ja K. Laine