4. KLASS PÄRNUS

10. detsembril toimus 4. klassile õppekäik Pärnusse.Kõigepealt külastati Pärnu Muuseumi filiaali Punast torni, mis on Pärnu vanim säilinud hoone. Ajaloolane Katrin Suu jutustas elust Pärnus keskajal. “Kirsiks tordil” oli pööningukorruse ring-panoraamkinos näidatav 10-minutiline animafilm Pärnu ajaloost 15000 aasta jooksul, jääajast tänapäevani.
Põnev oli ka tutvumine Pärnu Keskraamatukogu erinevate osakondadega. Muusikaosakonnas saadi teada, et lisaks raamatute, nootide ja plaatide laenutamisele saab koju laenutada ka muusikainstrumente. Neid saab ka kohapeal mängida, ilma et see raamatukogu rahulikku õhkkonda segaks.Kuna järgmisel õppeaastal alustab pool klassi saksa keele õpinguid, oli hea ka Saksa lugemissaalile ja selle võimalustele pilk peale visata.Raamatukogu on üks tõeliselt põnev paik – õpilastel oli võimalik käes hoida nii entsüklopeediat aastast 1779 kui ka moodsat jutupliiatsit.
Õpilasi saatsid õp Minoret Miisna ja raamatukoguhoidja Ave Varik

Fotode autorid: Minoret Miisna ja Ave Varik